//Το PERICLES πάει στα σχολεία!

Το PERICLES πάει στα σχολεία!

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) συνεχίζει τις εργασίες για το ερευνητικό πρόγραμμα «Η Αλιευτική Πολιτιστική Κληρονομιά του ΒΑ Αιγαίου» που εκτελείται στο πλαίσιο του «PERICLES – Διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά των Ευρωπαϊκών παράκτιων περιοχών».

 

Η ερευνητική ομάδα εμπλουτίστηκε με τον ανθρωπολόγο Αριστείδη Τσαντηρόπουλο από το πανεπιστήμιο Κρήτης και την ομάδα του. Πρώτη δράση της ανθρωπολογικής φάσης του προγράμματος είναι η συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης. Τα σχολεία και οι μαθητές μπορούν να είναι ενεργοί φορείς έρευνας και δημιουργίας ώστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των αλιευτικών παραδόσεων του τόπου να γίνουν κτήμα όλων, να καταγραφούν, να γίνουν γνωστά, να διατηρηθούν αλλά και να εξελιχθούν!

 

Η συνεργασία με τη Β’ βάθμια και Α’ βάθμια εκπαίδευση του Νομού Καβάλας ξεκίνησε με ένα σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης γύρω από το θέμα των αλιευτικών παραδόσεων στις 31/10/2018 στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

By |2018-12-19T18:57:05+02:001 Νοεμβρίου, 2018|Νέα & Εκδηλώσεις|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το PERICLES πάει στα σχολεία!

About the Author:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς