nano_anchovy2020-02-21T15:35:56+02:00

Τίτλος Έργου
“Επέκταση εμπορικής διάρκειας ζωής του νωπού γαύρου σε πάγο με χρήση μικρο-νανο-φυσαλίδων όζοντος.”

Σκοπός του Έργου
Ο φρέσκος γαύρος διακινείται στη χώρα μας σε ειδικά κουτιά τύπου φελιζόλ σε μπάνιο πάγου – θαλασσινού νερού, έχοντας εμπορική διάρκεια ζωής (shelf life) έως τέσσερις ημέρες. Στο έργο αυτό θα επιχειρηθεί η αύξηση της εμπορικής διάρκειας ζωής του προϊόντος κατά 1-2 ημέρες στις ίδιες συσκευασίες, στις οποίες το πληρωτικό υλικό θα εμπλουτιστεί με μικρο-νανο φυσαλίδες όζοντος. Η αλλοίωση του προϊόντος τόσο στις παραδοσιακές, όσο και στις νέες, καινοτόμες συσκευασίες θα μελετηθεί με τη χρήση μικροβιολογικών (μικροβίωμα, κλασσική μικροβιολογία), βιοχημικών (βασική χημική σύσταση, λιπαρά οξέα, βιογενείς αμίνες, βιοενζυμικοί μεταβολίτες) και οργανοληπτικών (γενική εμφάνιση, οσμή, ελαστικότητα σάρκας) δεικτών εκτίμησης της ποιότητας νωπών αλιευμάτων.

Κωδικός MIS
5010351

Περίοδος Υλοποίησης
04/05/2018 – 31/12/2021

Επιστημονικά Υπεύθυνος
Δρ Γρηγόρης Κρέη

Εταίροι
Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ)
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος – Τμήμα Χημείας

Επικοινωνία
Phone: +30 25940 29035

Fax: +30 25940 22222

Email: nikstam@inale.gr; krey@inale.gr; c.gubili@inale.gr

Address: Fisheries Research Institute

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς