1η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα των θαλασσίων αγγειόσπερμων

Μελέτη της αναπαραγωγικής μετανάστευσης του Ευρωπαϊκού χελιού με την χρήση δορυφορικών συσκευών GPS

πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στην λίμνη Βιστωνίδα.

Απελευθέρωση της χελώνας Caretta caretta μετά από περίθαλψη 2 μηνών στο ΙΝ.ΑΛ.Ε.
Αρχική2019-09-02T14:55:42+02:00

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ) ο οποίος, εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Ινστιτούτο εδρεύει στη Νέα Πέραμο Καβάλας και λειτουργεί από το 1995 με κύρια αντικείμενα έρευνας την αλιεία, το υδάτινο περιβάλλον (παράκτια, μεταβατικά και εσωτερικά ύδατα), την αξιοποίηση των αλιευτικών προϊόντων και τις υδατοκαλλιέργειες. Το εξειδικευμένο ερευνητικό και τεχνικό προσωπικό του Ινστιτούτου συμμετέχει και υλοποιεί πλήθος ερευνητικών έργων και μελετών, λειτουργεί ως σύμβουλος στην χάραξη της αλιευτικής και περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, παρέχει υπηρεσίες σε Δημόσιες Υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και επαγγελματιών του κλάδου αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Font Resize

Κατά την διάρκεια του 2019 συνεργάτες του ΙΝστιτούτου ΑΛιευτικής Έρευνας θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις σε ερασιτέχνες ψαράδες σε λιμάνια και παραλίες σε επιλεγμένες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Οι συνεντεύξεις έχουν σκοπό την έρευνα και καταγραφή της δραστηριότητας της ερασιτεχνικής αλιείας στην Ελλάδα. Δεν έχουν ελεγκτικό χαρακτήρα και γίνονται στα πλαίσια του ΕΠΣΑΔ (Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων).

Η Συμμετοχή των ερασιτεχνών αλιέων στην προσπάθεια αυτή θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.